Parhaat Ruokablogit

epätrendikäs ruokablogi

Tuulihattutaikina, éclairit, donitsit, gougères - osa 2/4

30 Marraskuu 2024

Mitäpä, jos tekisi aterian alkuruoaksi éclaireja suolaisella täytteellä? Pitkäksi pötköksi pursotettu tuulihattu on viralliselta nimeltään éclair ja se soveltuu täytettäväksi niin makealla kuin suolaisellakin. Tuulihattutaikinasta voi valmistaa myös astetta kevyemmät donitsit, ja jos taikinaan sekoittaa juustoraastetta, siitä paistuu maukkaat gougèret, juustotuulihatut. Éclairit ja tuulihattudonitsit Taikinan pursottamista varten tarvitaan iso kertakäyttöinen pursotinpussi ja siihen 15-20 mm halkaisijaltaan tylla. Paras on 16-millinen tähtitylla.

eclair pientä hyvää pikkusuolaista tuulihattutaikina Tuulihatut gougere tuulihattudonitsi

Lue koko juttu täältä »

epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »