epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien
8 Lokakuu 2023
Espanjalaisen kulttuurin perintöä eri puolilla Latinalaista Amerikkaa on leivonnainen nimeltä sopapilla (tai sopaipilla). Se on koostumukseltaan jotain munkkirinkelin ja pitaleivän välistä, vähän kuin beignet mutta ei kuitenkaan. Taikina kohotetaan, leivotaan pienehköiksi lituskoiksi paloiksi, friteerataan ilmavaksi tyynyksi, sirotellaan pinnalle kanelia sekä tomusokeria ja viimeistellään hunajalla. Sopapillan nimellä tunnetaan myös myöhempää perua oleva, mutta samalta suunnalta tuleva todella helppotekoinen juustokakku, sopapilla tarta de queso, jota varten ei tarvitse edes tehdä taikinaa itse. Siinä nimittäin käytetään valmista croissant-taikinaa.
epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien