epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien
1 Kesäkuu 2024
Ranskankielinen wikipedia kertoo briossin olevan hiivalla kohotetusta taikinasta valmistettu ja melko ilmava leivonnainen, joka sisältää voita (vähintään 400 grammaa per kilogramma jauhoja) ja kananmunia. Tähän tietoon täytyy uskoa, sillä briossitaikina on tiettävästi kotoisin Ranskan länsirannikolta, Vendeén departementista, jossa sitä valmistettiin jo 1500-luvulla. Nimen alkuperästä on monta eri versiota, mutta väliäkö tuolla, nimi on briossi ja sillä siisti. Ranskan eri alueilla briossilla on omanlaisensa ulkomuoto. Suomalainen pullapitko on ihan selvästi Metzin briossin reproduktio, kolmesta taikinapötköstä letitetty pitko, jonka päällä on raesokeria.
epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien