epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien
20 Toukokuu 2023
Kun ahvenia on tullut enemmän kuin kukaan jaksaa syödä, lopuista savuahvenista voi tehdä herkullista leivänpäällystettä, savuahventahnaa. Parisataa grammaa perattua savuahventa riittää antamaan makua tälle sekoitukselle. Savuahventahna 2 kovaksi keitettyä munaa 50 g maustamatonta tuorejuustoa 3 rkl creme fraichea 2 rkl hienonnettua tilliä 2 rkl hienonnettua ruohosipulia 2 rkl hienonnettua keltasipulia 2 tl raastettua sitruunankuorta 0,5 tl sokeria ¼ tl rouhittua mustapippuria ¼ tl suolaa 200 g perattua savuahventa Kuori munat ja murskaa ne karkeasti haarukalla. Leikkele peratut savuahvenet pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua pari tuntia ennen käyttöä.
epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien