epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien
20 Helmikuu 2020
Pretzelien ihanan rapean, syvän tummanruskean ja aavistuksen kitkerän kuoren salaisuus on nopea kiehauttaminen ruokasoodaliemessä ennen leipästen paistamista. Ruokasoodan alkalisuus tehostaa pretzelin pinnan ruskistumista ja Bon Appetit –lehdessä vinkattiin, että sama toimii myös foccaccian valmistuksessa. Jos ihan tavallinenkin foccaccia on todella maukasta leipää, ruokasoodalla parannellusta tuli vielä monin verroin parempaa. Reseptistä tulee yksi leipä 20 x 30 cm vuokaan. Pretzel Foccaccia 500 gvehnäjauhoa 2 tl hienoa merisuolaa 1 pussi kuivahiivaa 4 dl lämmintä vettä 1 rkl kylmää voita 2 rkl neutraalia ruokaöljyä 2 rkl ruokasoodaa 1,5 dl kiehuvaa vettä 50 g voisulaa pinnalle suolaa (esim karkea merisuola tai Maldonsuola) Sekoita...
epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien