epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien
28 Maaliskuu 2021
Pastitsio koostuu pastasta, kreikkalaisittain maustetusta jauhelihakastikkeesta sekä juustokastikkeesta – vähän kuten lasagne, mutta ruoan poikkileikkaus on erilainen. Pasta levitetään (mielellään yhdensuuntaisesti) kokonaan vuoan pohjalle, sen päälle tasoitetaan kaikki jauhelihakastike ja pinnalle tasainen kerros juustokastiketta. Sekä jauheliha- että juustokastike ovat koostumukseltaan paksumpia kuin lasagnessa, jotta kerrokset pysyvät paremmin koossa. Näiden ulkomaisten ruokien kanssa on usein se ongelma, että ihan oikeita ja aitoja raaka-aineita ei ole löytyä Suomesta mistään. Pastitsio eli Kreikan vastine lasagnelle pitäisi kuulemma tehdä ’ziti’- tai ’pastitsio ziti n:o 2’ –pastasta ja käyttää juustona kreikkalaista Kefalotyri...
epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien