Parhaat Ruokablogit

appelsiinejahunajaa

Kesäkurpitsan kuoret käyttöön

14 Elokuu 2019

Tässä herkullinen kylmä kesäkurpitsaruoka nimeltä Kashkarikas, jossa kesäkurpitsasta on ainoastaan käytetty kuoret. Kashkarikas kuuluu sefardijuutalaiseen keittiöön, ja sai alkunsa siitä kun toiseen ruokaan käytettiin kesäkurpitsaa ilman kuoria, eikä kuoria haluttu heittää pois. Hävikkiruokaa siis;D Tosi ihana lisäkesalaatti:) Tiedän kyllä että lähes aina kesäkurpitsat käytetään kuorineen, ja niin teen itsekin, mutta tässä ruuassa nimenomaan kuoret tekevät siitä hyvän. Kashkarikaksen nimi tulee todennäköisesti espanjankielisestä sanasta cascara, joka voi tarkoittaa mm. hedelmän tai vihanneksen kuorta.

Gluteeniton hävikistä herkuksi kastike kasvisruoka kurpitsat nelkytplusblogit ruokahistoria tomaatti

Lue koko juttu täältä »

appelsiinejahunajaa on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »