Parhaat Ruokablogit

In Umido – ruokablogi

Shakshuka-focaccia

8 Toukokuu 2018

Shakshuka (myös shakshouka) on pohjoisafrikkalaista alkuperää oleva, etenkin Israelissa ja Lähi-Idässä suosittu, kasaan keitettyä mausteista tomaattikastiketta ja kananmunia yhdistelevä yksinkertainen ruokalaji, jota syödään yleisesti pita- ja challah-leipien kera tai muun ruuan lisukkeena. Shakshukasta on luonnollisesti olemassa omat paikalliset variaationsa, mutta perinteinen shakshuka valmistetaan keittämällä ensin paksu kastike sipulista, paprikasta, mausteista ja tomaateista. Kastikkeeseen tehdään painaumia, joihin rikotaan kananmunat. Kastikkeen kuumentamista jatketaan, kunnes kananmunat ovat hyytyneet. Tämä aamiais- tai brunssipöytään täydellisesti sopiva shakshuka focaccia-resepti on oma adaptaationi israelilaisen leipurin Uri...

aamiainen Brunssi Featuring Focacciat kananmuna Leivät Täytetyt leivät tomaatti vaivaamaton

Lue koko juttu täältä »

In Umido – ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 12 Maaliskuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »