Vispilän viemää on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 12 Elokuuta 2018 lähtien
14 Kesäkuu 2021
Marjaiset tuorepuurot maistuvat läpi vuoden, mutta erityisesti kesäisinä aamuina niin että osa marjoista on puuron seassa, osa puuron päällä. Vaan tiesittekö, miten historia yhdistää myslin ja tuorepuuron toisiinsa? Nykyään mysliksi mielletään esimerkiksi kaurahiutaleiden, kuivattujen hedelmien ja pähkinöiden seos, jota nautitaan aamiaiseksi maidon tai jogurtin kanssa. Näin ei kuitenkaan ollut vielä 1920-luvulla, jolloin sveitsiläinen lääkäri Maximilian Bircher-Benner kehitti potilailleen hedelmiä ja vihanneksia sisältävän ruokavalion osaksi hoitoa. Ruokavalioon kuului alkupala, joka tarjoiltiin jokaisen aterian aluksi, ja joka valmistettiin sekoittamalla kaurahiutaleiden joukkoon joko kermaa ja hunajaa tai kondensoitua maitoa sekä...
Vispilän viemää on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 12 Elokuuta 2018 lähtien