Vispilän viemää on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 12 Elokuuta 2018 lähtien
29 Joulukuu 2019
Joulukinkun ja -kalkkunan tähteet uppoavat vaikka gua bao -sämpylöiden tai banh mi -patongin väliin. Siinä missä taiwanilaisten lahja maailmalle on höyrytetyt gua bao -sämpylät, vietnamilaiset tarjoavat banh mi -patonkia. Taiwanilainen gua bao on paikallista katuruokaa, joka perustuu höyrytettyihin sämpylöihin ja herkullisiin täytteisiin, kuten marinoituun possuun, pikamarinoituihin kasviksiin, tuoreeseen korianteriin sekä jauhettuihin maapähkinöihin. Banh mi on puolestaan osoitus siitä, mitä syntyy, kun kaksi ruokakulttuuria törmäävät toisiinsa. 1950-luvun Vietnamissa syntynyt bahn mi sai nimittäin alkunsa, kun paikalliset alkoivat täyttää patonkia paikallisilla raaka-aineilla.
Vispilän viemää on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 12 Elokuuta 2018 lähtien