Vispilän viemää on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 12 Elokuuta 2018 lähtien
2 Maaliskuu 2019
Tarinan mukaan hollantilaiset paistoivat ja söivät ensimmäiset Osmanien valtakunnasta tuodut tulppaanin sipulit, vaan ei tulppaanien sipulien syönti siihen jäänyt. Tulppaanikeittoa ja -kahvia Ja jos hollantilaiset aikanaan erehtyivät popsimaan ensimmäisiä maahan saapuneita tulppaanien sipuleita, syötiin niitä myös toisen maailmansodan aikana. Talvi 1944-45 oli hollantilaisille nimittäin erityisen vaikea, aikaa jolloin nälänhätä pakotti syömään tulppaanien sipulien lisäksi esimerkiksi sokerijuurikasta. Jopa lääkärit antoivat vinkkejä hiilihydraattipitoisten tulppaanien sipulien syömiseen. Haagin elintarvikevirasto puolestaan julkaisi joukon reseptejä, joissa pääraaka-aineena olivat tulppaanien sipulit.
Vispilän viemää on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 12 Elokuuta 2018 lähtien