Parhaat Ruokablogit

Villa Kanervan Leivinuuni

Hiivaton Ruisleipä leivinuunissa

16 Tammikuu 2019

Ruisleipää olen leiponut ensi kerran jo kymmeniä vuosia sitten ja aikaisemmin leivoin sitä melkeinpä viikottain. Jos minulla ei ollut tallessa edellisen taikinan juurta, tein uuden juuren käyttämällä jotakin hapanta ruisleipää tai hapankorppuja sekä ruisjauhoja ja vettä. Nostatuksessa käytin aina hiivaa. Ruisleipää olen leiponut myös sähköuunissa ulkomailla asuessani, jossa ruisjauhoja oli kyllä myynnissä, mutta kunnollista ruisleipää ei saanut oikein mistään. Kylläpä maistui kotoisalta varsinkin siellä.

Leivät

Lue koko juttu täältä »

Villa Kanervan Leivinuuni on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 17 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »