Parhaat Ruokablogit

Vegaanin ruokavuosi

Kuohkeat ja rapeakuoriset sämpylät

6 Helmikuu 2025

Tässä tulee luottoresepti, jolla saat hurjan kuohkeita ja rapeakuorisia sämpylöitä. Resepti on alunperin saanut ideansa tästä Soppa 365:den leipäreseptistä. Olen veganisoinut ohjeen ja lisännyt siihen myös ruisjauhoja, jonka ansiosta maku on vielä syvempi ja rakenne hieman rustiikkisempi. Näitä sämpylöitä ei vaivata, vaan ensin tehdään löysähkö taikina, jonka annetaan kohota rauhassa. Sen jälkeen taikinaa käsitellään varovasti ja vain jaetaan sopiviin osiin, jotka paistetaan kuumassa uunissa kypsiksi.

Helmikuu leipä leivonta välipala

Lue koko juttu täältä »

Vegaanin ruokavuosi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 18 Helmikuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »