Vaimomatskuu ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Marraskuuta 2017 lähtien
4 Marraskuu 2024
Salvia on yksi lempiyrteistäni – sen viileänraikas ja hippusen pippurinen aromi sopii niin suolaisiin kuin makeisiinkin ruokiin, mutta myös cocktaileihin. Hieman havupuita, sitruunaa, minttua ja eukalyptustakin muistuttavaa salviaa on lisätty perinteisesti varsinkin täyteläisiin ja rasvaisiin ruokiin ja raaka-aineisiin, sillä sen vahva aromi taittaa loistavasti rasvaisuutta. Salvian nimi on peräisin latinan sanasta salvare, mikä tarkoittaa parantamista. Salvialla onkin pitkä historia lääkinnällisenä yrttinä niin Euroopassa kuin muuallakin maailmassa. Salvia ehdottomasti parantaa monenlaisten ruuan makua (blogin salvia-arkistoihin pääset tästä) – tykkään siitä varsinkin sienien, kurpitsan ja tomaatin kaverina, sekä tuoreena, että rapeaksi...
Vaimomatskuu ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Marraskuuta 2017 lähtien