Vaimomatskuu ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Marraskuuta 2017 lähtien
18 Tammikuu 2021
Valkosipuliliemi! Valkosipuliliemi on kuin tehty alkuvuoden pakkaspäiviin: se on täyteläistä ja lämmittävää … ja pitää pöpöt loitolla (tai no, ainakin vampyyrit – kypsennetyllä valkosipulilla kun ei ole samoja terveyshyötyjä kuin raa’alla)! Valkosipuliliemi valmistuu yksinkertaisimmillaan valkosipulista (mistäs muusta) ja muutamasta mausteesta, mutta buustaan lientä mieluiten muutamalla umamirikkaalla raaka-aineella: kuivatuilla siitakesienillä, kombulevällä sekä parmesaanin kuivalla kantapalalla! Lopputulos on intensiivinen ja täyteläinen liemi, joka on ihana pohja monenlaiselle keitolle, padalle ja muhennokselle. Itse olen käyttänyt sitä erityisesti erilaisten nuudelikeittojen pohjana, jolloin maustan sen soijalla ja/tai misotahnalla...
Vaimomatskuu ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Marraskuuta 2017 lähtien