Parhaat Ruokablogit

Tupuntie

Ruisleipää juuresta

22 Tammikuu 2024

Huomasittekin varmaan, että valmistin uudet taikina juuret niin vehnä- kuin ruisjuurenkin. Perjantaina pääsin kokeilemaan ruisjuuren ytyä. No, jouduin lisäämään hivenen taikinaan kuivahiivaa, koska juuri ei ollut vielä niin tehokas, vaikka mukavasti jo kuplikin. Onneksi minulla oli hyvät ja perusteelliset ohjeet, niin ei tullut kertaakaan epävarmaa oloa taikinan valmistus vaiheessa. Raski 250 g 35 asteista vettä 60 g ruisjuurta 200 g puolikarkeita ruisjauhoja Sekoita aineet nopeasti tasaiseksi velliksi isossa kulhossa.

juurileivonta leivonta Leivät & sämpylät

Lue koko juttu täältä »

Tupuntie on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 3 Elokuuta 2023 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »