Parhaat Ruokablogit

Talvikki

Senturianmunaa

10 Huhtikuu 2025

* Century eggs on kiinalainen munapohjainen kulinaarinen ruokalaji, joka valmistetaan säilömällä ankan, kanan tai viiriäisen munia saven, tuhkan, suolan, poltetun limen ja riisinkuorten seoksessa useista viikoista useisiin kuukausiin käsittelytavasta riippuen. Prosessin aikana keltuaisesta tulee tumman vihertävän harmaata, koostumukseltaan kermaista ja voimakasta makua läsnä olevan rikkivedyn ja ammoniakin ansiosta, kun taas valkuaisesta tulee tummanruskea, läpikuultava hyytelömäinen ulkonäkö, hyytelömäinen rakenne sekä suolainen ja umami-maku. Vuosisadan kananmunan muunnosaine on alkalinen suola, joka nostaa munan pH:n vähitellen noin 9-12:een kovettumisen aikana. Tämä kemiallinen prosessi hajottaa joitain monimutkaisia, mauttomia...

Senturiamuna Aasialainen ruoka Kiinalainen ruokakulttuuri mustamuna

Lue koko juttu täältä »

Talvikki on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 2 Joulukuuta 2021 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »