Parhaat Ruokablogit

Syötävän hyvä

GLUTEENITON PARSAGALETTE

15 Kesäkuu 2019

Parsasesongin kuumin kärki taisi mennä jo, ja tämä postaus jäi muutenkin kesäkuun alkupuolen menojen jalkoihin, mutta tässä kuitenkin herkullisen parsapiiraan eli -galeten ohje. Pohja on erittäin murenevaa ( flaky) ja muistuttaa oikeastaan sellaista lehtevää voitaikinaa, rasvassa ei tässäkään ole säästelty. Laitoin täytteeksi vielä extramäärän juustoa niin ei tarvitse ainakaan kuivaksi moittia. ;) Tein pohjan tällä kertaa galetten muotoon, eli piirakka ei ole paistettu vuoassa vaan taikina on kaulittu litteäksi ja reunat taiteltu sisään. Galeten voi tehdä pyöreäksi tai suorakulmion muotoon ja sille on ominaista hieman rustiikkinen ulkonäkö, eli ei haittaa vaikka et saa muodosta kovin symmetristä tai reunoja taiteltua niin nätisti.

Juusto uunijuttu vege

Lue koko juttu täältä »

Syötävän hyvä on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »