Pulla-Akka leipoo on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien
16 Huhtikuu 2017
Olen tehnyt usein pääsiäiseksi kreikkalaisen tsoureki -leivän, mutta tänä vuonna halusin samaa makumaailmaa ihan kunnolliseen leipään. Pataleipä itsessään syntyi taas yllä olevalla tutulla kaavalla, pähkinät ja viikunat jätin pois. 4 dl vehnäjauhoja 3 dl sämpyläjauhoja 0,25 tl kuivahiiivaa (tai herneen kokoinen pala tuorehiivaa) 1,5 tl suolaa 3 tl aniksen siemeniä 0,7 dl pilkottua kuivattua aprikoosia 3,5 dl lämmintä vettä (42c) Hiero aniksen siemenet hienoksi morttelissa. Sekoita nopeasti kaikki taikinan aineet vaivaamatta sekaisin, peitä kelmulla ja jätä huoneenlämpöön tekeytymään 12-15 tuntia. Kaada taikina jauhoitetulle leivinpaperille, taputa tasaiseksi ja käännä reunat keskelle.
Pulla-Akka leipoo on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien