Päivi leipoo on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 5 Heinäkuuta 2018 lähtien
12 Kesäkuu 2018
Tämän raparperi-valkosuklaapiirakan ohjeen bongasin Kymen Sanomista, mutta en muista enää kirjoittajan nimeä. Taikina on tyypillinen piias -tai torttutaikina, jossa ainesten määrä voi vähän vaihdella. Osan vehnäjauhoista - alle puolet - voi tämän tyyppisissä taikinoissa korvata esimerkiksi perunajauhoilla tai mantelijauhoilla, tässä on käytetty viimeksi mainittua. Mantelijauheen voi jättää poiskin ja korvat vehnäjauhoilla. Tässä oma muunnelmani lukemastani reseptistä: 150 g margariinia2 kananmunaa2 dl sokeria2 dl kermaa tai kermamaitoaseosta tai maitoa4 1/2 dl vehnäjauhoja1 1/2 dl mantelijauhetta2 tl leivinjauhetta2 tl vanilliinisokeria 5 dl raparperin paloja1/2 dl fariinisokeria 100 g valkosuklaata rouheena Voitele ja jauhota piirasvuoka.
Päivi leipoo on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 5 Heinäkuuta 2018 lähtien