Parhaat Ruokablogit

Päivi leipoo

Porkkana-palsternakka galette

12 Lokakuu 2024

Etusivu Lisää… Galette tarkoittaa pellillä paistettavaa ranskalaista avopiirakkaa, jossa taikina kaulitaan ja taitetaan osittain täytteen päälle. Galetten pohjataikina on rapea ja ulkonäkö rustiikkinen. Pohjataikina valmistetaan joko nyppimällä ainekset tai laittamalla ne monitoimikoneeseen ja sekoittamalla kevyesti. Taikinan on hyvä antaa levätä kylmässä ensin puolisen tuntia, siten se on helpompi kaulia ja kylmäkäisttely edistää taikinan rapeutta. Galetten täyte ei saa olla liian kostea, koska piiras paistetaan uunipellillä ilman piirakkavuoan reunoja.

Suolaiset piiraat Suolaiset pikkutarjottavat

Lue koko juttu täältä »

Päivi leipoo on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 5 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »