Päivi leipoo on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 5 Heinäkuuta 2018 lähtien
1 Päivi leipoo
Punaviinimarjapiiras, marjatorttu
19 Elokuu 2018
Piimätaikinaa käytetään usein piiraan pohjana, koska se on nopea ja helppo ja pieni happamuus maistuu hyvin marjojen ja omenoiden kanssa. Piimän voi korvata lermaviilillä tai jogurtilla tai ranskankermalla, päiväyksen vanhetuminenkaan ei haittaa, jos tuote silmämääräisesti on kunnosssa. Happamen ja mausteisen taikina kohotusaineena toimii hyvin ruokasooda, joka kyllä jättää vähän happamen oman maun leivonnaiseen. Sen voi korvata leivinjauheellakin halutessaan. Mitä enemmän taikinassa on nestettä, sen enemmän sen rakenne muistuttaa pannukakkua, mehevä, mutta tiivis.
Päivi leipoo on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 5 Heinäkuuta 2018 lähtien