Nyt syömään! on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 27 Joulukuuta 2019 lähtien
19 Kesäkuu 2018
Olen täällä blogissakin jo aikaisemmin hehkuttanut, että savukala kuuluu juhannusperinteisiini. Ja onhan se hyvää, mutta joskus ihmettelen, että miksi maustamme Suomessa kalaruuat aina samalla tavalla. Jos kaipaat piristystä juhannuksen kala-ateriaan, niin seuraa alla olevaa kuvasarjaa ja katso miten välimerelliset muikut syntyvät. Valmistukseen tarvitaan: 800 g muikkuja 0,5 dl oliiviöljyä 2 rkl silputtua chiliä 2 rkl korppujauhoja 1 tl mustapippurirouhetta 1 iso sipuli 2 valkosipulin kynttä 2 tomaattia 1 luomusitruuna laakerinlehtiä suolaa (kuivattua tai tuoretta oreganoa tai rosmariinia) Valele uunivuuan pohjalle oliiviöljyä ja ripottele pohjalle 4-5 laakerinlehteä. Lado vuokaan tiiviisti 800 g perattuja muikkuja.
Nyt syömään! on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 27 Joulukuuta 2019 lähtien