Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien
7 Toukokuu 2022
Kaurapuuroa tuli keitettyä turhan paljon, joten tein muiden leipomusten lomassa 4 isoa leipää käyttäen useammanlaista jauhoa taikinaan kaurapuuron lisäksi. Sekahiivaleipä (HUOM! ohjeella tulee 4 kpl pitkiä isoja leipiä) 6 dl vettä 4 dl täysmaitoa 50 g tuorehiivaa 3 - 4 tl suolaa (minä laitoin isomman määrän, kun meillä leivässä saa olla suolaa ihan kunnolla) 1 tl sokeria 5 dl kaurapuuroa (minulla oli lähes kokomaitoon keitttyä) tai 2-3 dl kaurahiutaleita noin 1 dl öljyä (tai rasvasulaa) 2 dl ruisjauhoja 5 dl hiivaleipäjauhoja 5 dl rouheaa sämpyläjauhoseosta 1 litra vehnäjauhoja (voi joutua laittamaan enemmänkin) Valmistaminen Lämmitä nesteet 37 asteiseksi. Lisää hiiva, suola ja sokeri ja sekoita kunnes hiiva on liennyt. Lisää nesteeseen...
Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien