lautasellinenrakkautta.fi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 14 Lokakuuta 2020 lähtien
28 Tammikuu 2022
Tiedätkö, että tarvitset vain kymmenen minuuttia, neljä ainesta ja jonkinlaisen tehosekottimen niin sinulta syntyy helposti täydellinen Frangipane viikonlopun hedelmätortun täytteeksi? Frangipane on levitettävä mantelitahna, joka tehdään manteleista, sokerista, voista ja kananmunasta ja se on erinomainen erilaisten hedelmäpiirakoiden täytteeksi. Väitän, että Frangipane on italialaista alkuperää silläkin uhalla, että frankofiili ystäväni kenties haastavat minut nopeasti. Italiassa nimittäin kerrotaan, että nimi juontaa juurensa lauseesta frangere il pane, joka tarkoittaa leivän murtamista. Ja että, reseptin keksi eräs, jonka perhe jakoi köyhille leipää ja sai sen vuoksi sukunimen Frangipani.
lautasellinenrakkautta.fi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 14 Lokakuuta 2020 lähtien