Parhaat Ruokablogit

Kulinarismia mahan täydeltä

Onnistunut pitsapohja: kuohkeaa ja rapeaa kylmäkohotuksella

1 Syyskuu 2017

Olen niin pitkään pohtinut ja kokeillut millä saisin omaan makuun sopivan kuohkean, mutta silti rapean pitsapohjan ja tällä ohjeella olen saanut aikalailla mieluisen. Olen aina ennen jättänyt pitsasta reunat syömättä, mutta enpä enää 😀 Syy tähän on kylmäkohotus. Kylmässä kohottaminen ei sinällään ole sen kummempaa kuin lämpimässä kohottaminen, se vain vie pidemmän aikaa. Mutta palkitsee odottajansa! Kylmäkohotus tuo myös pohjaan makua ihan eri tavalla kuin perinteisesti tehty taikina.

hitaasti valmistettua kylmäkohotus leivonta pitsapohja pitsataikina

Lue koko juttu täältä »

Kulinarismia mahan täydeltä on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 22 Kesäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »