Parhaat Ruokablogit

Kotikok(k)eiluja

Punajuurihummus ja pikkelöity rosolli

24 Joulukuu 2024

Olipa hauska rosollin variaatio. Annoin rosollin pikkelöityä vuorokauden verran, ja myös porkkanakuutiot imaisivat mukavasti makua. Joulupöydässä tämä oli siinä mielessä huono, että se jäi kaiken muun herkun jalkoihin. Olisi toiminut hyvin vaikka ihan itsekseen kinkun lisukkeena. Punajuurihummus: 400 g punajuuria 2 valkosipulinkynttä 760/460 g kikherneitä ½ dl oliiviöljyä ½ dl tahinia ½ dl sitruunamehua ½ tl suolaa ¼ tl mustapippuria Pikkelöity rosolli: 1 ½ dl vettä 1 dl sokeria ½ dl väkiviinaetikkaa 1 tl suolaa 1 tähtianis 1 kanelitanko 3 porkkanaa 1 punasipuli 1 omena 1 maustekurkku Pinnalle: 170 g maustamatonta jogurttia 2 tl kuivattua timjamia Pese punajuuret ja kääri ne folioon.

kasvikset

Lue koko juttu täältä »

Kotikok(k)eiluja on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 29 Tammikuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »