KOTIGOURMEETA & RAKKAUTTA ROMANIAAN on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Tammikuuta 2018 lähtien
4 Joulukuu 2018
Viime viikolla päästiin viimeinkin hapatushommiin, kuukauden 'myöhässä'. Luin että tyypillisesti Romaniassa tehdään hapankaali tiettynä päivänä vuodessa, kahdeskymmeneskuudes lokakuuta, joka on Pyhän suurmarttyyri Demetrios Mirhanvuodattajan päivä, mutta ukkeli ei ollut kuullut tästä koskaan, ja sanoi sen olevan potaskaa. Pääasia on laittaa hapankaali tulemaan ajoissa sillä siitä valmistetaan myös Sarmale - kääryleet mitkä kuuluvat niin jouluun kuin uuteen vuoteenkin, sekä muihinkin isompiin juhliin. Hapatushommiin menee yleensä likimain koko päivä, sillä etenkin kaupunkien ulkopuolella, useimmilla on oma pieni, tai suuri kasvimaa, ja siellä lähes poikkeuksetta maissia ja kaalta. Hapankaalta tehdään siis koko pitkäksi talveksi, ja myydään...
KOTIGOURMEETA & RAKKAUTTA ROMANIAAN on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Tammikuuta 2018 lähtien