Parhaat Ruokablogit

Kinuskikissa

Seeprakahvikakku

13 Marraskuu 2018

Tämä kakku on oikeastaan paluu juurille, sillä seeprakakkujen villitykseni alkoi viisi vuotta sitten nimenomaan kahvikakun muodossa. Tuolloin leivottu seeprakakku oli tehty tavalliseen pyöreäpohjaiseen kakkuvuokaan ja se siivitti minut soveltamaan ajatusta hyydytettyihin seeprakakkuihin. Halusin isänpäiväksi jotain tavanomaista juhlavampaa kahvikakkua ja niinpä päätin tiikerinkakun sijaan leipoa seepran. Taikina: 4 munaa 3 dl sokeria 4 ½ dl vehnäjauhoja 2 tl vaniljasokeria 2 tl leivinjauhetta 1 dl kädenlämpöistä maitoa 2 ½ dl tavallista rypsiöljyä 2 rkl kaakaojauhetta Kuorrute: 135 g (n. 2 ¼ dl) salted caramel -makutomusokeria 1 ½ rkl vettä Voitele kahvikakkuvuoka (tilavuus 2,4 l, tässä Nordic Ware Brilliance) sulatetulla voilla sudin...

Kahvikakut Liivatteeton Pähkinätön suklaa

Lue koko juttu täältä »

Kinuskikissa on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »