Parhaat Ruokablogit

Keittokirjanen

Paila Marina eli chileläinen keitto merenelävistä

18 Maaliskuu 2024

Makumatkan 11. etappi oli Chile ja lautasella merenelävistä tehty keitto/muhennos, paila marina. Paila tarkoittaa matalaa saviastiaa jossa ruoka on perinteisesti valmistettu. Paila marinaan käytin: 1 sipuli hienonnettuna ½ tl paprikajauhetta 1 laakerinlehti 1 tl kuivattua oreganoa 400 g turskaa kuutioituna n. 450 g kuorittuja katkarapuja 500 g jäisiä sinisimpukoita 200 g mustekalanrenkaita 2 dl valkoviiniä 12 dl kalalientä 1 rkl öljyä paistamiseen suolaa ja pippuria 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli, paprikajauhe, laakerinlehti, suolaa ja pippuria ja kuullota viitisen minuuttia.

kala ja äyriäiset kalakeitto paila marina

Lue koko juttu täältä »

Keittokirjanen on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 19 Syyskuuta 2021 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »