Kalaasi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien
12 Huhtikuu 2022
Herkulliset, kuohkeat haukipullat saavat pääsiäispöytään perinteisten kvenellien muodot. Ne maistuvat keväisten kasvisten ja sakean keltaisen kastikkeen kanssa. Haukikvenellit 4–6 hengelle, 16–20 kpl koosta riippuen 500 g haukifileetä 50 g sulatettua, jäähdytettyä voita 1 tl suolaa 1 rkl kuivattua tai tuoretta tilliä silputtuna 1 tl kuivattua timjamia 2 tl rouhittua valkopippuria 1 sitruunan kuori raastettuna 2 rkl sitruunamehua 2 kananmunan valkuaista 2 dl vispi- tai kuohukermaa kypsentämiseen: 11/2 l kalalientä päälle: 1 rkl silputtua ruohosipulia 1. Haukifileen ja kerman on hyvä olla jääkaappikylmiä. Paloittele haukifileet pikkupaloiksi ja jauha ne lihamyllyssä, tehosekoittimessa tai tehokkaalla sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
Kalaasi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien