Hyvän mielen ruoka on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 19 Elokuuta 2019 lähtien
23 Helmikuu 2021
Yön yli kohotetulla taikinalla saa rapeakuoriset, mutta sisältä mehevät sämpylät aamupalapöytään Tuore leipä aamupalalla on yksi parhaimmista jutuista. Yön yli kohottamalla sen saaminen on mahdollista, vaikkei naapurissa ole leipomoa ja itse ei halua nousta leipomaan ennen kukonlaulua. Aiemmin olin tehnyt aamusämpylöitä melko perinteisin ohjein niin, että ne vaan kohosivat valmiiksi pyöriteltyinä jääkaapissa aamua odottamassa. Tässä ohjeessa kohotetaan taikina kulhossa. Monissa sämpyläohjeissa on paljon erilaisia jauhoja ja siemeniä, mutta reseptejä selatessa ja aamuisesta leivän tuoksusta haaveillessa jouduin toteamaan, että omasta jauhokaapista ei löydy kuin vehnäjauhoja ja puurohiutaleita – mikä on kyllä vähän harvinaista.
Hyvän mielen ruoka on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 19 Elokuuta 2019 lähtien