Parhaat Ruokablogit

Himahella

Lingonberry curd eli puolukkatahna on mainio syysherkku

11 Syyskuu 2020

Puolukoista tehty tahna säilyy pari viikkoa. © Tiina Rantanen Jos metsässä liikkuvia syväkurkkuja on uskominen, puolukat alkavat olla sesongissa. Puolukkatahna syntyi rakastamani sitruunatahnan eli lemon curdin innoittamana. Englantilaista klassikkoherkkua nautitaan muun muassa skonssien ja paahtoleipien levitteenä, mutta rakastan sitä myös täytekakkujen täytteenä ja kermavaahdon maustajana. Hilloista ja marmelaadeista curd eroaa siinä, että tahna sisältää munia tai keltuaisia, sokeria, tärkkelystä, sitruunamehua ja raastettua sitruunankuorta.

Himahella puolukka ruokalahja tahna piimäskonssit hedelmätahna marjatahna puolukkatahna puolukkacurd

Lue koko juttu täältä »

Himahella on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Tammikuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »