Parhaat Ruokablogit

Himahella

Juustoiset joulukukat ovat suolainen joulutorttu

9 Joulukuu 2020

Juustoinen joulukukka on kahvipöydän suolainen herkkupala. © Tiina Rantanen Suomalaisiin jouluperinteisiin kuuluu voitaikinasta leivottu joulutorttu luumuhillosilmällä. Himahellan keittiössä perinteinen torttu sai sveitsiläisen kierteen, kun torttutäyte valmistettiin sveitsiläisestä Le Gruyère AOP- juustosta, mustista oliiveista sekä yrteistä ja torttu leivottiin kukan muotoon. Juustoiset joulukukat valmistuvat näppärästi valmiista torttutaikinalevyistä. © Tiina Rantanen Joulutortun alkuperää ei täsmällisesti tiedetä, mutta suomalaiseen joulupöytään se lienee kulkeutunut ruotsalaisesta keittiöstä.

Himahella Le Gruyère AOP- juusto suolainen joulutorttu juustoinen joulukukka

Lue koko juttu täältä »

Himahella on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Tammikuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »