Parhaat Ruokablogit

Himahella

Helppo ja mehevä raparperikakku – tie raparperitaivaaseen

31 Toukokuu 2020

Helppo raparperikakku on mehevä ja vaniljainen. © Tiina Rantanen Maasta valtoimenaan puskeva raparperi lehtiröyhyineen kuuluu alkukesään kuin suvivirsi. Raparperi tuo monille mieleen lapsuuden lempeät kesäpäivä, jolloin koko perhe kerääntyi ulos pöydän ääreen nauttimaan Raparperi on viljelykasviksi suhteellisen nuori, mutta siitä on nopeasti tullut yksi suosituimmista itse viljeltävistä vihanneksista. Raparperia alettiin viljellä lääkekasvina 1600-luvulla, mutta ruoanlaittoon se kelpuutettiin vasta 1700- ja 1800-luvuilta lähtien, kun sokeri halpeni ja sen käyttö yleistyi. Jos raparperikakun raaka-ainemäärän tuplaa, sen voi kypsentää uunipannussa.

Himahella Raparperi rapaprperikakku Helppo raparperikakku Raparperitaivaan kakku

Lue koko juttu täältä »

Himahella on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Tammikuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »