Parhaat Ruokablogit

HELENA KEMPPAINEN RuokaRajoitteiset

MIHIN TARVITSET KSANTAANIA TAI PSYLLIUMIA GLUTEENITTOMASSA LEIVONNASSA?

27 Tammikuu 2025

Usein kysytään voiko gluteenittomia tuotteita leipoa ilman ksantaania ja/tai psylliumia? On reseptejä, jotka voidaan leipoa ilman kumpaakin, mutta jos etsit leivonnaiseen kuohkeutta ja joustavuutta, silloin ksantaani ja psylliumi ovat hyviä apuaineita. Käydään hieman läpi näitä molempia gluteenittoman leivonnan apuaineita. Ksantaani on sokerista valmistettu sakeuttamisaine ja sillä usein korvataan vehnäjauhon sitko leivonnassa. Se antaa kuohkeutta ja tekee leivän kuoresta rapean.

Gluteeniton ksantaani vinkit psylliumi vinkit gluteenittomaan leivontaan

Lue koko juttu täältä »

HELENA KEMPPAINEN RuokaRajoitteiset on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 18 Helmikuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »