HELENA KEMPPAINEN RuokaRajoitteiset on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 18 Helmikuuta 2019 lähtien
1 HELENA KEMPPAINEN RuokaRajoitteiset
GLUTEENITON VEGAANI RUNEBERGINTORTTU – ilman perinteisiä mausteita
27 Tammikuu 2025
Usein kysytään voiko gluteenittomia tuotteita leipoa ilman ksantaania ja/tai psylliumia? On reseptejä, jotka voidaan leipoa ilman kumpaakin, mutta jos etsit leivonnaiseen kuohkeutta ja joustavuutta, silloin ksantaani ja psylliumi ovat hyviä apuaineita. Käydään hieman läpi näitä molempia gluteenittoman leivonnan apuaineita. Ksantaani on sokerista valmistettu sakeuttamisaine ja sillä usein korvataan vehnäjauhon sitko leivonnassa. Se antaa kuohkeutta ja tekee leivän kuoresta rapean.
HELENA KEMPPAINEN RuokaRajoitteiset on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 18 Helmikuuta 2019 lähtien