Parhaat Ruokablogit

MakuaMedia

MAIDOTON JA GLUTEENITON BRIOSSITAKINA

28 Helmikuu 2025

Tämä taikina on yksi niistä resepteistä, jotka vakiintuvat keittiössäni nopeasti. Sen monikäyttöisyys tekee siitä täydellisen pohjan niin suolaisille kuin makeille leivonnaisille. Yksi ja sama taikina mukautuu tarpeen mukaan – tänään briossisämpylöitä, huomenna ehkä makeaa pullaa tai suolaisia täytettyjä leipiä. Tällä kertaa tein briossisämpylät vuokamallina, jotta ne kohoavat ja paistuvat vieri vieressä, säilyttäen sisällään pehmeyden ja mehevyyden. Tämä tekee niistä täydellisiä esimerkiksi mini-hampurilaissämpylöiksi tai herkulliseksi lisukkeeksi keiton kylkeen.

allergia Gluteeniton Leivät Maidoton Maissiton Pähkinätön soijaton ruokarajoitteiset sipuliton VALKOINEN SOKERITON gluteeniton briossitaikina

Lue koko juttu täältä »

MakuaMedia on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 18 Helmikuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »