Parhaat Ruokablogit

Hannan soppa

BAKLAVA MANTELI-PISTAASITÄYTTEELLÄ

23 Huhtikuu 2020

Baklava – tuo Lähi-idän makea lahja sokeria rakastavalle maailmalle. Tein baklavan tällä kertaa manteli-pistaasitäytteisenä ja maustoin sen appelsiinin ja limen kuorella sekä kardemummalla ja kanelilla. Viime sunnuntaisessa kotiravintolassamme oli Lähi-itä -henkinen teema. Alku- ja pääruoka (jogurtti-ohrakeitto sekä mausteiset pyörykät) napattiin Ottolenghin Jerusalem-kirjasta ja baklavaan katsoin mallia Sabrina Ghayourin Persiana-kirjan reseptistä. Baklava on tuttu Turkin, Kreikan, Lähi-Idän ja Balkanin keittiöissä ja se valmistetaan filotaikinasta (löytyy hyvin varusteltujen kauppojen pakastealtaasta), pähkinöistä ja siirapista.

filotaikina Jälkiruoat Makeat leivonnaiset manteli pistaasi sunnuntairavintola

Lue koko juttu täältä »

Hannan soppa on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »