epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien
21 Syyskuu 2019
Päivän kala, ehkä kahdenkin, tulee lohesta jonka maustesuolasin ja pikapaahdoin kaasupolttimella. Tästä saa pieniä sieviä annoksia vaikkapa porkkanan kanssa tarjottavaksi. Näin käsitelty lohi on parhaimmillaan myös vadilla noutopöydässä, jossa sielläkin viipaloitu kala voidaan ympäröidä kahdesti paistetuilla porkkanoilla. Tilli-fenkolisuolattu ja pintapaahdettu lohi 500 g mahdollisimman paksu pala C-leikattua lohta 1 rkl fenkolinsiemeniä 1 tl mustapippuria 250 g karkeaa merisuolaa 100 g sokeria 1 sitruunan raastettu kuori 1 dl hienonnettua tuoretta tilliä Leikkaa lohi sellaiseksi nahattomaksi ja ruodottomaksi pötköksi, joka on poikkileikkaukseltaan suunnilleen neliön muotoinen, tai ainakin tiukka suorakaide. Paahda kuivalla pannulla...
epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien