epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien
12 Elokuu 2018
Kun rapujuhlista jää ravunkuoria, niitä ei pitäisi heittää pois, vaan valmistaa niistä rapuliemi. Se on parasta ”hävikistä herkuksi” –ruokaa, mitä mikään! Tiedän kyllä, että houkutus on suuri viedä kuoret ja sisälmykset äkkiä ulos roskiin ennen kuin ne alkavat haista – ja sen ne tekevät jo yhdessä yössä… Mutta kannattaa jaksaa nähdä pieni ylimääräinen vaiva, kerätä kuoret yöksi viileään ja seuraavana päivänä keittää niistä mahtavan aromikas rapuliemi, jota voi käyttää niin rapukeiton kuin –kastikkeenkin valmistukseen. Jos ei ole heti aikaa sellaiseen ja pakkasessa sattuu olemaan tilaa, kuoret voi myös pakata tiiviiseen muovipussiin ja pakastaa sopivampaa liemenkeittoajankohtaa varten. Rapuliemi 30-40 ravun kuoret (päät, selkäpanssarit...
epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien