Parhaat Ruokablogit

epätrendikäs ruokablogi

Made Consommé , Made Wellington ja Affogato - koko menu tosi harrastajille

3 Helmikuu 2025

Yhden mademenun julkaisimme jo muutama viikko sitten, mutta tässä vielä pari madereseptiä niille, jotka haluavat vähän enemmän haastetta ruoanlaittoon. Yhdestä isosta mateesta saa tosi juhlavan päivällisen, kun ”nose-to-tail”-periaatteella käytetään fileiden lisäksi myös mateen ruoto ja pää. Alkuruoaksi consommé, eli ensin mateen päästä, ruodoista, vatsaliepeistä ja kasviksista keitetään maukas madeliemi. Tällaisesta liemestä tulee kuitenkin aina sameaa, mikä ei tietenkään haittaa silloin jos siitä tehdään perinteinen kalakeitto. Mutta tämä liemi kirkastetaan keittämällä se siivilöinnin jälkeen uudelleen kasvisten, kalan ja munanvalkuaisten kanssa.

affogato fenkoli jäätelö Kahvi Kala kalaliemi kasvikset keitot lehtitaikina liemi made voitaikina wellington consomme

Lue koko juttu täältä »

epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »