epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien
21 Helmikuu 2021
Meillä suomessa on syöty perinteisesti silakkalaatikkoa, mutta koska Ruotsissa oli kaikki paremmin – tai ainakin niin meillä kateellisina kuviteltiin – niin tottakai siellä syötiin sitten lohilaatikkoa, sikäläisittäin laxpudding. Stefan Ekengrenin vuonna 2016 ilmestyneessä keittokirjassa Husman – alla de klassiska rätterna (och några bortglömda) on tämän lohilaatikon alkuperäinen resepti. Erityispiirre mielestäni tässä on keitettyjen perunoiden käyttö, sillä olen aina ennen tehnyt tämän tapaiset laatikot raa’asta perunasta. Ekengren myös vuorasi uunivuoan leivinpaperilla, jotta laatikon voisi nostaa sen kanssa tarjolle. Minä tosin tein laatikon suoraan pinnoitettuun uunivuokaan.
epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien