epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien
6 Tammikuu 2024
Suomessa vuodenvaihteen juhlintaan kuuluu monenlaisia perinneruokia, kuten joulun kalat, kinkku ja laatikot, uudenvuoden aatoksi ehkä ”nakit ja perunasalaatti” (mikäli ruokakauppojen tarjouksia on uskominen). Loppiaiseksi täällä ei kuitenkaan ole ollut mitään varsinaista ruokatraditiota, ellei sellaiseksi lueta joulukinkun tähteillä maustettua hernesoppaa. Monet tietänevät ranskalaisen loppiaiskakun, Galette des Rois’n. Italiassakin eri alueilla on omia loppiaisleivonnaisia, jotka niinikään on nimetty uskontoon liittyen ”kolmen kuninkaan” mukaan. Ranskasta loppiaiskakku on kulkeutunut etelään mutta täysin erilaisena perinneleivonnaisena, joskin naapurimaiden kakut kuitenkin muistuttavat kovasti paljon toisiaan, espanjalainen Roscón de...
epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien