epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien
4 Helmikuu 2018
Kun isäntä sattuu löytämään kalakauppiaalta ”kunnollisen kokoisen” mateen, siitä laitetaankin kahdelle hengelle ruokaa vähintään muutamana päivänä peräkkäin, kuten tästä neljän ja puolen kilon mateesta, jossa pelkän mädin paino oli 850 grammaa… Koska kyseessä oli järvimade, mätipussit laitettiin ensin pariksi päiväksi heisimatojen varalta pakastimeen. Toinen nautittiin myöhemmin hyvässä seurassa blinien kanssa ja toinen iso mätipussi odottelee vielä käyttöä. Ruodosta ja osasta fileitä keitettiin ensin madesoppaa perinteisellä tavalla ja lopuista fileistä tehtiin kroketteja eli leivitettyjä ja uppopaistettuja kalapyöryköitä. Maksasta valmistettiin … enpä kerrokaan vielä. Se selviää seuraavassa päivityksessä, mutta takaisin kalakroketteihin.
epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien