epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien
4 Huhtikuu 2024
Fougasse, hogaza, fogassa, fugàssa, fouace, focaccia, rakkaalla vaalealla leivällä on monta nimeä riippuen siitä missä maassa sitä leivotaan. Italialainen focaccia lienee tunnetuin, mutta tämä antiikin Rooman perintö, fougasse, on ihan omanlaisensa leipä eteläisestä Ranskasta, Oksitanian/Provencen alueelta. Leivän orgaaninen muoto reikineen muistuttaa vehnäntähkää tai jonkinlaista lehteä. Löytyypä googlen kuvista joku sellainenkin, jonka muotoilu näyttää saaneen vaikutteensa karjalanpiirakalta. Reikäiselle muodolle on hyvä selitys siinä, että tämä leipä leivottiin aina heti ensimmäiseksi aamulla, jotta leipuri pystyi leivän eri paksuisten osien avulla varmistamaan puulämmitteisen uunin oikean lämpötilan ja samalla leipä toimi aamupalana...
epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien