epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien
6 Helmikuu 2018
Oikeastaan ankimo pitäisi valmistaa merikrotin eikä mateen maksasta. Joitain vuosia sitten Portugalin keittiössäni olisi ollut käytettävissä merikrotin maksa, mutta se oli melko pieni eikä sellaisenaan soveltunut tämän ruokalajin valmistukseen. Johonkin ajatus ankimosta kuitenkin jäi itämään, koskapa jättikokoinen suomalaisen mateen maksa sai muistamaan tämän japanilaisen erikoisuuden. Varmaan merikrotin maksaakin olisi ehkä saatavana Suomessa jostain isommasta kalatukusta, mutta kun käsillä oli kohtalaisen kokoinen, yli 300 g painoinen mateenmaksa, päätin yrittää tehdä tätä japanilaista herkkua. Päädyin ”The London Foodie”n reseptiin, jossa maksan kypsennys tapahtuu sous vide eli vakumoituna vesihauteessa.
epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien