Coconut Gastro on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 18 Elokuuta 2020 lähtien
31 Elokuu 2024
Pihlajanmarja on kaikkien tietämä mutta vähän käytetty supermarja, joka sisältää C-vitamiinia kaksinkertaisen määrän appelsiineihin verrattuna, E-vitamiinia, kuitua, kaliumia sekä flavonoideja. Pihlajamarjan vähäinen arvostus kumpuaa mitä todennäköisemmin sen happamuudesta joka johtuu parkkiaineista ja sorbiinihaposta. Happamuutta saa taitettua pakastamalla marjat mutta omat makunystyrät vaativat myös jotain muuta makeaa lieventämään kirpsakkuutta kuten sokeria, omenaa tai jotain makeaa marjaa. Pihlajamarja kypsyy elo-syyskuussa ja sitä kannattaa poimia vasta ensimmäisten yöpakkasten tultua. Malttamattomimmat voivat kuitenkin käyttää marjat pakkasen kautta jolloin happamuus lieventyy vähän.
Coconut Gastro on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 18 Elokuuta 2020 lähtien