Aromipaja on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 11 Tammikuuta 2018 lähtien
4 Lokakuu 2023
4. 8/5 - (24 votes) Miedon makuisesta maa-artisokasta valmistuu samettisen pehmeän ja hienostuneen makuinen keitto. Valmiiseen keittoon lisätään uunissa rapeaksi paahdetusta espanjalaisesta kinkusta, Jamón Serranosta, valmistettua murua. Annos aatelisoidaan saksanpähkinä- tai hasselpähkinäöljyllä. Hienostunut maa-artisokkakeitto ja rapeaa Jamón Serrano murua (4-6 hlölle) 500 g maa-artisokkia 2 kpl jauhoisia perunoita 1 kpl sipuli 3 rkl kasvis- tai kanafondia 5 dl vettä 1 dl valkoviiniä 2 dl kuohukermaa 1 tl rouhittua valkopippuria 1 rkl voita 1-2 tl Gastromat maustesuolaa 4 siivua Jamón Serrano ilmakuivattua kinkkua ½ dl saksanpähkinä- tai hasselpähkinäöljyä Maa-artisokkia ei tarvitse kuoria.
Aromipaja on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 11 Tammikuuta 2018 lähtien