Parhaat Ruokablogit

Aromipaja

Samettinen espanjalainen mantelikeitto – ajo blanco

25 Marraskuu 2024

4. 9/5 - (24 votes) Ajo Blanco, eli ”valkoinen gazpacho,” on perinteinen espanjalainen kylmä keitto Andalusiasta. Tämä makuelämys vie sinut suoraan Espanjan aurinkoisiin maisemiin. Keitto valmistetaan leivästä, manteleista, valkosipulista, vedestä, oliiviöljystä ja sherryviinietikasta, ja se koristellaan usein viinirypäleillä. Samettinen espanjalainen mantelikeitto – ajo blanco (4-6 hlölle) 200 g (4 dl) kuorittuja manteleita 3 kpl valkosipulinkynsiä kuorittuna 5 palaa vaaleaa paahtoleipää ilman kuorta 8 dl kylmää vettä 1 dl oliiviöljyä 2 rkl sherryviinietikkaa Suolaa maun mukaan ½ rasiaa vihreitä viinirypäleitä 1 dl mantelirouhetta Samettinen espanjalainen mantelikeitto ajo blanco on loistava alkupala Liota manteleita kylmässä vedessä...

Alkuruoka juhlat KASVIS kasvisruoka nelkytplusblogit Nopeat ja helpot Pääruoka Reseptit Treffiruoka Viiniarviot Yleinen

Lue koko juttu täältä »

Aromipaja on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 11 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »