Parhaat Ruokablogit

appelsiinejahunajaa

Kvinoaa , kikherneitä ja muutakin

6 Kesäkuu 2018

Keväällä 2013 olin ruokakursseja järjestävän Orly Zivin keittokirjan julkistamistilaisuudessa, ja hieman myöhemmin löysin Orlyn kirjasta serkaniz (sirknize) nimisen ohjeen, joka kuuluu Buharan juutalaisten keittiöön. Serkaniz on runsaasti valkosipulia sisältävä riisiruoka, mutta kirjassaan Orly oli korvannut riisin bulgurilla. Hakusanalla serkaniz/sirknize ei googlaamalla löytynyt oikein mitään , mutta huomasin että hepreaksi samannimisestä ruuasta löytyi useitakin ohjeita. Serkaniz on versio enemmän tunnetusta pilahvista. Katselin Orlyn ohjetta ja muita löytämiäni samannimisiä ohjeita, ja oman versioni tein kvinoalla, mikä osoittautuikin onnistuneeksi versioksi:) Buharassa oli aikoinaan suuri juutalainen vähemmistö, mutta tänään heitä on...

Gluteeniton kasvisruoka laktoositon nelkytplusblogit pavut. ruokahistoria vegaani

Lue koko juttu täältä »

appelsiinejahunajaa on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »